2011. november 30., szerda

"Én megbocsátok, de nem felejtek!"

Ezt a kis szösszenetet Popper Péter kb. 8 évvel ezelőtt írta.  Ki tudja, tán ma is aktuális..

"- Én megbocsátok, de nem felejtek!
- Hogyan? Ön nem tudja, hogy csak egyféle megbocsátás van, a felejtés?

Nem tudta. Soha nem tanulta meg. Ezt sem Alcsúton, sem Felcsúton, sem Középcsúton nem tanítják. Ő mondta ki először nyilvánosan és hangosan Magyarországon, hogy az orosz megszállók takarodjanak haza. Így lett ő a kimondások második hőse. Soha nem felejtjük el neki.

Az első hős kimondta, hogy 1956 nem októberi sajnálatos események, hanem népfelkelés volt, szabadságharc. Pozsgay Imrének hívták, majdnem kapott érte egy államfői pozíciót. De azután mégsem kapott.
A második hős - Orbán Viktor. a borostás képű ifjú forradalmár - elkergette hazánkból az oroszokat. Kapott érte egy miniszterelnökséget. Valóban megkapta. Akkor már borotvált volt, mellényes, vasalt öltönyös. Lelkileg is.

A történelemből tudjuk, hogy egy Temüdzsin nevű fiatal mongolnak a nászmenetét megrohanták a kara-kitájok, és elrabolták a menyasszonyát. Nosza, összeverbuválta a barátait, kollégiumi társait, és visszarabolta. S ha már itt tartott, nem engedte a csapatot szétszéledni, hanem vasfegyelemmel összetartotta.
Bizony ehhez tehetség és szuggesztivitás kell! Ezt a Temüdzsint nevezték később Dzsingisz kánnak. S ezek a képességek megvannak a borbély és szabó által alakváltozáson átesett ifjú Orbánban is.

Hány Lelke van egy embernek?
És egy nagy politikusnak? Egy kis politikusnak?

Az európai pszichológia feltételezésével szemben nekem az a meggyőződésem, hogy a személyiség nem szerkezet (struktúra). Úgy képzelem, hogy az ember lelkében sok személyiséglehetőség lappang. S az manifesztálódik, ami környezeti kihívást, provokációt kap. S ez a sok lehetőség közül előhívott személyiség azután persze mutathat hajlamot a strukturálódásra. Joszif Visszarionovicsból lehetett volna szent életű szerzetes Grúziában. De eljött érte a forradalom.
Orbán Viktorból is lehetett volna erős kezű apa, kőbányájával, szőlejével ügyesen gazdálkodó vidéki nagy ember, harmadosztályú futballedző, ravaszul üzletelő kisvárosi prókátor, de eljött érte az átkozott szocializmus, elit ösztöndíjast formált belőle, és Angliában taníttatta, miközben az agresszív atyai büszkeség meggyőzte arról, hogy "jel a név és átkos mágia".
Persze érdekes a nyelv: Vikt-or, a Győztes. Vikt-im, a Legyőzött, az Áldozat. Várjuk meg a napnyugtát, mielőtt siratni kezdjük a napot.

Félek ettől a portrétól. Egyrészt, mert személyesen egyetlen szót sem váltottam Orbán Viktorral. Másrészt mert nem kedvelem őt. Hát akkor miről fogok írni? Az előítéleteimről? S ha ez a helyzet, akkor egyáltalán: miért írok róla? Halogatom a választ, de a végén úgyis kibököm.

Egy amerikai film jut a eszembe, amikor az Európába küldött seregben szolgál egy önkéntes: szemüveges, vézna filosz, aki csetlő-botló kétbalkezes a hatalmas kigyúrt katonák között. Ám ahogy haladnak befelé Németországba, lassan megváltozik a helyzet. A szánalmas figura egyre jobb katonává válik. Ő lesz a csapat esze. Szinte ördögi ötletesség hajtja a németek ellen. Egy este a tűznél beszélgetnek, és egy fekete óriás megkérdezi:
- Mondd, mi történt veled? Kezdetben folyton kiröhögtünk. Ma jóformán te irányítasz minket.
A szemüveges nem felel. Behunyja a szemét, hallgat. S áttűnő képek vonulásában látjuk, hogy mit élt végig: a lágereket, a szemüveg- és mankóhalmokat, a levágott hajak kazlait, a csontváz múmiákat, a krematóriumot...
S végül csendesen ezt mondja:
- Megharagudtam rájuk!
Tessék, kiböktem.

Én, a véglegesen csalódott egykori kommunista diákvezető, párttitkár, propagandista Aczél György időnkénti beszélgető-partnere voltam. 1989-ben, kétszínű politizálásáért, az ÉS vezércikkében támadtam meg Pozsgay államminisztert, s talán egyik legjobban sikerült írásomban mondtam el, hogy az árulás miért nem nevezhető damaszkuszi útnak. Bizalommal és várakozással fogadtam a rendszerváltás magyar módját, reméltem, hogy az ekkori bosszúért lihegő MDF helyett a rokonszenves Fidesz befolyásolja majd a hatalmat, igen, a fiatalok...

És évről évre jobban megharagudtam rájuk. Mert kiárusították fiatalságukat, tisztaságukat, hitelességüket. Kiderült, hogy csak választásoktól választásokig terjed a látóterük, soha nem lesz belőlük a szó churchilli értelmében államférfi, csak politikai sakálok csoportja. Valaki egyszer figyelmeztetett:

- Vigyázz! Ezek bűnözők!
Nem hittem el. Ma már tudom.

S Orbán Viktor neve számomra szimbólummá vált. Egy nyolcvan év óta lezüllött ország még mélyebb politikai
lezüllesztésének a szimbólumává. Holott a sors megadta neki a ritka lehetőséget, hogy sarokkő lehetett volna a magyar történelemben. De ő pénzt akart keresni. Népvezér akart lenni. Tündökölni akart az emberek
felett. Ezt is megkapta. Látni fogjuk még, amint eldobott kőként az út szélén hever.

Mindezzel meg kell küzdenem, hogy hozzáférjek az emberhez.

Első blikkre: nagyon csinos, arányos testű, mozgékony csávó, a klimaxos hölgyek öröme. Határozottan erős erotikus sugárzása van, ami még a képernyőn is átjön. Elégedett lehetne a család, ahol férj és apa, ámde mégsem él zárt világban. Érezhető hogy nem reménytelen a csábító harmadikok esélye. Én az életébe kapcsolódott nő helyében nem bíznék hűségében. Feltehetően nagyon hiú, legnagyobb réme a nevetségessé válás, ha például leleplezik valamelyik kalandjában vagy tévedésében, kegyetlenül durvává válhat. Folyton figyeli, hogy viselkedése, szavai milyen hatást keltenek. Ezt jól megjátszott spontán magabiztosság takarja, ami váratlan helyzetekben hajlamos szétrepedni, és kikandikál alóla egy szorongó kisember. Kisembersége kis üzletei által lepleződik le. Egy igazi államférfi is lehet szélhámos, no de nagystílűen. Adja bérbe a Hortobágyot amerikai tehenészeknek, találjon olajat a Lágymányoson, és kiaknázására alapítson nemzetközi konzorciumot, kössön sok ezer tonna szotyola szállítására szerződést Pápua Új-Guineával, és építsen űrrepülőteret a zempléni hegyek között... - ez igen!

De, lakáscsere-üzelmek, apuka kőbányáinak propagálása, manipulációk a feleség szőleje körül, óvatos simicskázás, ahol nem jönnek rá, édes istenem...

Kisemberségét bizonyítja, hogy amikor elfogy az előre betanult kész szöveg, bizony dermesztő butaságok hagyják el ajakát. Közgazdasági, és financiális nonszenszek, szobák, és kerekek számát latolgató lózungok, fürdőszobában borotválkozás közben kitalált indián bölcsességek, - "döglött lovat ne sarkantyúzz" színvonalon - és piros-fehér-zöld jelszavak végtelen áradatban.

Persze ha csak ennyi volna, kit érdekelne ez a furcsa szellemű, politikába merült futballista jogászgyerek vagy micsoda. De nem! Orbánban búvópatakként rejtőzik valami zsenialitás is, valami utolérhetetlen szociális intuíció. Néha váratlanul felbukkan, majd még váratlanabbul eltűnik. Amikor nagy szükség lenne rá, biztonságot ígérően megjelenik, de amikor utánakap, gyakran a semmibe markol. Ez már a léleknek az a mélysége, ahova nem lehet bekukucskálni. Orbán magányos harca önmaga kísértéseivel.

Majdnem bizonyos, hogy Orbán már régen nem tudja, kicsoda Orbán. És ezt mentségére mondom. Mert ha tudja, és hidegvérrel váltogatva emeli ki jelmeztárából a különböző vallásokat, politikai stílusokat, polgári vagy forradalmi, sőt ellenforradalmi értékeket, identitáslátszatokat, akkor valóban sötét közéleti maffiózó. Ám valószínűleg már belegabalyodott önmaga sokféleségébe, s időnként diszkrét külföldi szanatóriumokba kell elvonulnia némi belső nagytakarításra. Szegényke. Mi lesz vele? Az élet néha hosszú. Ilyenkor szeretném megsimogatni buksiját.

Hiszen ez a baj - ahogy nálunk mondják - a megélhetési politikusokkal. Akár annak idején Sztálinnak, nekik sincs hinterlandjuk az egy szál frontvonal mögött. Ha azt áttörik, nincs második, harmadik védelmi rendszer, ahova vissza lehetne vonulni. Mihez fog majd a vezér és a vezérkar, ha elszivárgott már mögüle a sereg ?

Ezek a Fidesz-fiúk is kik lehetnének egy normális polgári világban? Tehát most kell gazdagodni, markolni, szerezni évekre, évtizedekre előre, mindenáron biztosítani a család jövőjét. Így lesz a nagyokat álmodó államférfiból, kicsiket üzletelő családfő, és gondoskodó apa. Ma már világos, hogy Orbán nem igazán kreatív, nem igazán alkotóképes. A nagy mű megteremtését most a nagy karrier helyettesíti.

S ha egyszer az is elvétetik tőle? Lesz helyette nagy pénz? Nagy foci? Vagy akkor már felejteni kell? Alkohol? Idegösszeomlás? Nehogy a végén kivirágozzon belőle valami paranoia féle. Egyszer már majdnem elkezdődött. Felcsúti Szent Viktor, akire Szűz Mária titokban rábízta Magyarországot. Miket ki nem talál ez a fiú!

Van azonban egy helyzet, amikor félelmessé válik. Amikor a szakadék, a vereség szélére kerül, de talán még adódhat túlélési, győzelmi esély. Akkor felébrednek rejtett démonai, vagy kívülről szállja meg valamilyen tébolyult erő? Munkabírása ezerszeresére növekszik. Mint valamilyen megvadult viharmadár száll országhatártól országhatárig, és vijjogva szólít mindenkit a küzdelemre. Még a leglustább hívei is felébrednek közönyös álmukból, és tántorogva indulnak utána. S a megújult sereg majdnem eljut a győzelemig. S ez a "majdnem" Orbán tragédiájának a lényege.

Rosszindulatúan huhogok? Dehogy, hiszen éppen elfogulatlanságom miatt rándulnak meg az idegeim, amikor hallom, hogyan szólítják. "Miniszterelnök úr!" Orbán, az exminiszterelnök. A virtuális örök kormányfő. Orbán, aki ma is az, aki tegnap volt. Mint amikor a 83 éves egykori balerinát ma is művésznőnek szólítják, a 90 éves aggastyánt tábornok úrként tisztelik...

Volt, volt, valamikor réges-régen.

Kell Orbánnak ez a kegyeleti aktus? Vagy számára ez azt jelenti: Nekünk te vagy a miniszterelnökünk, akkor
is, ha bármilyen stepszli, vagy langaléta tolakodott a helyedre. S ami igazi együttérzést kelt bennem: Ezt az életformát elviselhetetlenül fárasztónak érzem. Mert nem Orbán sokkal egyszerűbb, könnyedebb természetéből fakad, hanem érezhetően csinált. Páncélban él! Olyan villogó szemű politikai ellenfelei között, mint egy sziléziai portyán kalandozó egykori magyar sereg vezére. A csapat erős és hűséges, a fegyverzet kitűnő, még a lovak is bírják. Csak éppen...

Csak éppen örökké nyeregben kell maradni!
Örökké markolni kell a kardot, örökké erősnek kell látszani. Soha nem adatik meg az elfáradás, a gyengeség bevallásának boldog pillanata, nem kapja meg azt a simogató melegséget, amikor fülét-farkát eleresztve eldobja magát egy sátor előtt és csak sütteti magát a nappal...

Vezér, nem irigyellek.!"

Üdv,
Péter

53 megjegyzés:

  1. Kitűnő jellemrajz volt ez az öreg zsidótól.

    "rejtett démonai, vagy kívülről szállja meg valamilyen tébolyult erő"

    Erről Merkurius, vagy Bukovinai tudna bővebben írni, de talán nem is kell. Látjuk mennyire zavarodott, több felől, több szellemi szintről rángatott ember is a mi vezérünk.
    Ideális báb.

    Őt kéne kövessük egy emberként? Még egy báb is felébredhet. Ennek csak egyetlen egy módja van: akarja-e a kapcsolatot a Teremtővel.
    Ha akarja, akkor végtelen energiákat és védelmet kaphat.

    Én viszont nem hinném, hogy Ő lenne az aki kihúzza a nemzetet a szarból. Ő nem az újkor első, hanem a letűnt kor utolsó embere.

    VálaszTörlés
  2. "A csellel hatalomra segített Paprikajancsi
    pofátlanul önkényeskedik, buzerálja a népet.
    Nyegle és buta.
    A Kiskanász malmára hajtja a vizet
    Jobb ellenfél nincs. A nép tűri őket."


    A Kiskanászból lehetett volna bármi, "erős kezű apa, kőbányájával, szőlejével ügyesen gazdálkodó vidéki nagy ember, harmadosztályú futballedző, ravaszul üzletelő kisvárosi prókátor" - de ő túl hiú. Hírnévre, szereplésre vágyott a focijogász, elpuskázta. De lassan az oxfordi páncélja sem védheti meg.
    Panka.

    VálaszTörlés
  3. Hmm... érdekes meglátások.

    Bennem viszont most inkább motoszkál Ano és Velo által említett realitás érzés. Vagy őt támogatjuk most mindannyian, vagy vége, bezár a bolt.

    De mit csináljak, ha eddig szinte egyetlen lépésük sem tetszik amit másfél év alatt kicsikartak magukból???

    Igazi dilemma.
    Mert ugye azzal tisztában vagyunk, hogy nem csak ikszeléskor lehet támogatni egy vezetőt, hanem a gondolatainkkal, meglátásainkkal, azaz szellemi erőnkkel is rásegíthetünk, támogathatjuk.
    Ezt el kell döntenünk.

    Szavazzunk itt mi magunk! Mi? :)
    Nem lesz túl reprezentatív, de azért még is valamit mutat...

    Tehát a kérdés így szól:

    Az eddigi ismereteinek birtokában támogatja-e Ön Orbán Viktor egyelőre kibogozhatatlan, kikommunikálatlan harcát?

    TT

    VálaszTörlés
  4. nagyon jó, tetszik!

    VálaszTörlés
  5. Magyarország beteg. Az orbanizmus a kór egyik tünete. Vagyis, ha Orbán lemondana, csak egy tünet szűnne meg. A kórokozó a "csodavárás". Csodát vártunk a rendszerváltáskor és persze átcsesztek minket. Csodát vártunk az EU-tól amikor csatlakoztunk és persze ismét átcsesztek minket. Csodát vártunk azóta is minden kormánytól és persze... Csodát várunk most Orbántól és persze... Nem lehet gyógyulás ameddig hiszünk olyan csibészekben, akik csodát igérnek és nem értjük meg, hogy csak magunkra számíthatunk. Sajnos még nem tartunk ott.

    mm

    VálaszTörlés
  6. Joszif Visszaironovics már előtte rózsakeresztes volt, még mielőtt eljött volna érte a forradalom. Így bajosan lehetett volna belőle szentéletű atya...

    Azért jó ismerni a történelmünket, mert aki ismeri az tudja, hogy ennél volt már sokkal rosszabb is a helyzet. És akkor is a "királyt" támogatta a többség. (Vagy az aktuális ellen-királyt) A semmiből nem léptek elő világmegváltók. (akkor se)

    A szocikat már ép eszű ember nem támogatja.(még a fidesz ellenében sem) Őket csak a pártkatonák támogatják meg akinek valami érdeke fűződik hozzájuk. Aki még bízik egy kicsit valamiben az a fideszt támogatja. Aki a semminél valamivel többet tud, az a Jobbikot. Aki meg még többet tud .... az csak néz ki a fejéből, mert nincs több jelölt. Ez a felhozatal. Ennyi. Hogy valami bíztatót is mondjak : Higgyétek el volt már ennél rosszabb is. :)

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  7. Tényszerű, bár felszínes:

    http://hirszerzo.hu/velemeny/2011/11/28/Tajkep_gyoztes_csata_utan_C3MJNK

    Vannak még akik úgy gondolják, hogy az ilyen kalibertelen alakok miatt jutott ide az ország, mint Matolcsy?

    TT

    VálaszTörlés
  8. A magam részéről adómmal és szellemi erőmmel támogatom azokat, akik tenni tudnak/akarnak ezért az országért, viszont egyáltalán nem támogatom az anarchiát és az erőszakot.
    Mivel nem vagyok elégedett a történelem pillanatnyi folyásával, folyamatosan keresem a jobbat, próbálok a saját életemen keresztül tőlem telhetően jó példát mutatni, és a magam módján üzengetek a világnak. Itt is ezt teszem.
    Popper Péter néhány könyvét olvasva nem az jutna eszembe először hogy zsidó volt-e vagy nem, (az volt) hanem a bölcs emberek nyugalmával megfogalmazott gondolatai. A fenti írása talán nem teljesen elfogulatlan, de részeiben sok mai politikusra is igaz, nem elsősorban a miniszterelnököt akartam vele célkeresztbe állítani.
    Orbán Viktor az egyik alkalmas, vagy talán jelenleg a legalkalmasabb ember, hogy változásokat érjen el, mert rendelkezik azokkal a képességekkel, amik ehhez szükségesek.
    A nagy kérdés, hogy mindezt kinek az érdekében teszi. A kormányzati szintű politizálás kicsit olyan, mint a foci, egyszerűnek látszik, mindenki úgy gondolja, hogy ért hozzá, mindenkinek van véleménye, de mégis csak kevés tehetséges magyar focista van, van viszont sok erős külföldi csapat...
    Azt meg ugye nem kell részleteznem, hogy milyen szerepe van a szurkolóknak. Ha a jó rúgásokat megdicsérjük, a nehéz pillanatokban támogatjuk a játékosokat, akkor vélhetően jobb lesz az eredmény, mintha állandósult fujjogás közben kell a meccset lejátszani.
    A partvonalról lehet ugyan tanácsokat osztogatni, de gólt az rúghat, akinél a labda van. Most a fidesznél a labda, kimehetünk a stadionból, vagy próbálhatjuk úgy befolyásolni a meccset, hogy a mi hálónkba minél kevesebbszer kerüljön be a labda.
    Ez a véleményem.

    VálaszTörlés
  9. TT,

    egy mondatot emelnék ki az általad ajánlott cikkből:
    "Ha azonban a kormány valamely döntése elbukik az Európai Bíróság vagy az Alkotmánybíróság előtt, akkor a büntetések kifizetésére további 800-900 milliárd különadó beszedése is szükségessé válhat."

    Ki bírságolja meg Magyarországot? Milyen jogon? Ha nem fogadunk szót, beírnak az ellenőrzőnkbe, vagy szétbombázzák az országot a demokrácia lovagjai?? Ki kellene már farolni ez eu-ból meg a nátóból, akkor legalább a büntetések és az idegen földön, idegen érdekből folytatott háborúk költsége nem terhelné az amúgy is agonizáló magyar gazdaságot...

    VálaszTörlés
  10. Velorex, a véleményed korrekt de ott van egy nagyon nagy DE, pontosabban korrekt lenne, ha nem állna két évtized mögöttünk. Orbán már bizonyított mire van még szükségetek, mit kell még elkövetni valakiknek, hogy megszűnjön a bizalmatok, a reménykedés. Orbán már csak tovább tud rontani és meg is teszi. Hány törvényjavaslatot nyújtott be az elmúlt két évtizedben, amely a nemzet infrastruktúrájának szétverését hivatott volna megakadályozni? Nem fontos hogy meg lett volna-e szavazva vagy sem, hanem hányat nyújtott be? amely az ipart, a kereskedelmet,oktatást, egészségügyet stb. védelmezte volna? Egyet sem!!! Látszat javaslatai voltak és vannak. Olyat mond amit a nép hallani akar és olyat tesz ami a pénzoligarcháknak kedvez. Egyet értsetek meg mindössze a nagy dolgok ugyanúgy működnek nagyban, mint a kicsik kicsiben, ha tönkremegy a kapcsolatod addig nincs lehetőség újrakezdésre amíg abban reménykedsz, hogy hátha jobb lesz.Aki még Orbánba bízik szerintem önmagát csapja be, mindössze annyi igaz, hogy jelenleg neki meglenne a lehetősége. Ennyi.Á.

    VálaszTörlés
  11. Nincs vita közöttünk Árpi, csak ismétlem magam: a nagy kérdés, hogy kinek az érdekében tevékenykedik a jelenlegi kormány?
    Kezében vannak az ország még megmaradt erőforrásai, adóbevételei, a közigazgatás és a hatalmi szervezetek, vagyis nála a labda, mindegy, hogy mit brekegünk itt a végeken.
    Az egyébként -véleményem szerint- tisztességtelen és élet ellenes választási törvény alapján az ország lakóinak kisebb hányada képes volt 2/3-os többséget biztosítani a narancs hatalomnak, vagyis papíron abszolút legitim a kormányzat.
    A kb. 6 millió, gyakorlatilag nélkülöző magyar ember kimondott, vagy meg sem fogalmazott panaszaira nem kíváncsi a világ, de az államkötvények garantált hozamára igen. Egyedül vagyunk, ha belül is csatározásba kezdünk, akkor végképp kivérzik az ország, a hiénák nagy örömére. Amíg ez a 6 millió ember nem áll fel egyszerre, és békésen, udvariasan, de határozottan nem tessékeli ki a hazaárulókat az ország házából és az államigazgatásból, rendőrségből, addig marad a szeretetrezgés mint egyedüli lehetőség..

    VálaszTörlés
  12. Orbánnal kell kezdjék, de akkor miről is beszélünk?Nem az a lényeg, hogy Orbán vagy sem, hanem hogy Ki, ki az aki képes lenne egyesíteni az egyesíthetetlent.Á

    VálaszTörlés
  13. Orbán Viktor egy igazi hazafi! Csak ő képes egy ilyen primitív országot az európai színvonalra felzárkóztatni. Aki ezt nem érti vagy terrorista vagy totál idióta.

    Róbert Witkovicz

    VálaszTörlés
  14. Szinte tökéletes személyiségelemzés Orbánról. Jó cikk.

    Velorex kommentjei pedig pont azok, amik az én véleményemet is lefedik.

    TT vajon a kínaiaknak tetszik amit a diktátoruk csinál?

    El tudod képzelni micsoda közutálatnak örvendene Orbán, ha beszüntetnék a való világot, vagy az X-faktort? Pedig értük tenne.
    Kínában ezt megcsinálták.

    Anonymus

    VálaszTörlés
  15. "Orbán Viktor egy igazi hazafi! Csak ő képes egy ilyen primitív országot az európai színvonalra felzárkóztatni. Aki ezt nem érti vagy terrorista vagy totál idióta.
    Róbert Witkovicz"
    Nos, kedves Róbert! Ez végül is vállalható; "idióta terrorista", nem is hangzik rosszul.., csak Orbánt tudnám feledni...
    Lenne valamid a tarsolyodban, ami javára, mentségére szolgálna?
    Talán elgondolkozhatnál azon, hogy Antall, egy még országnak kinéző országgal a háta-mögött, sem tudta tudta "visszafizetni" az előzőkben sokszorosan már kifizetett "adósságot", pedig még nemzeti közvagyon is a rendelkezésére állt!
    Becsületbeli ügynek nevezvén az elviselhetetlen uzsorát!
    Orbán már egy cikluson keresztül bizonyította alkalmatlanságát, tökéletesen illeszkedve a gazember miniszterelnökök sorába! Nem törte meg az ország kifosztásának folyamatát...
    Most, e tartománynak is alig kinéző háttérrel, amihez, mint írtam ő is jelentősen hozzájárult, akarhat e valamit is kezdeni a hatalmasra nőt államadóssággal, egy kifosztott, értékeit elorzott, népét általa is megalázott, országgal!
    Kérdésem hozzád: helyes e, hogy súlyos helyzetünkben, mikor az összeomlás bármely pillanatban bekövetkezhet, hagyjuk magunkat megosztani ellenségeink szeszélyei szerint, ágálva ellenséget képviselő személyek, és pártok mellett, és által?
    Mivel igyekszem csak ritkán írni, nem biztos, hogy tisztában vagy vele, hogy ellenségnek a zsidóságot, a zsidó "befektetőket" tartom.
    A zsidóságot, mert az emberiséget érintő bármely negatív esemény mögött mindig megtalálható a zsidó érdekeltség!
    -és mögötted?
    Gyöngyösi Zoltán/piskota

    VálaszTörlés
  16. Jó a cikk és a jellemrajz.
    Azt mondjátok meg igazán kiben bízhat ma a magyar ember?(a jó Istenen kívül)
    Azért kérdem ezt, mert nekem kicsit belterjesnek tűnik a politikai elit.
    Úgy vannak leosztva a szerepek hogy mindenki kaphasson egy kicsit (ki többet ki kevesebbet) a koncból.
    És hát az is igaz mindenki addig akarja megalapozni anyagi jólétét amíg vezető szerepben van.
    Szóval kiben bízzunk?
    Hiszen a választék sem túl biztató.
    Csongor

    VálaszTörlés
  17. Tegnap este a vörösiszapkárosultakat (köztük sok megbetegedett ember) képviselő ügyvéd nyilatkozott a TV-ben, hogy az adómányokból összejött 2 milliárdból csupán 350 millió jutott a károsultakhoz, az is részben olyan abszurd létesítményeken keresztül, mint pl műfüves focipályák... Az ügyvéd szerint leginkább fideszes vállalkozók kaptak rendeléseket ebből a 350 millióból, a többi sok száz millió forintnak pedig nyoma sincs. A politikusok, akik ilyen aljasságra képesek szerintem teljesen érzéketlenek embertársaik szenvedésével szemben. Ezt az érzéketlenséget abban is látom, hogy amikor Orbán valamilyen tárgyalás okán a kamerák előtt szerepel, rendszeresen vigyorog és jópofiskodik. Magyarázza már meg neki valaki, hogy egy olyan ország miniszterelnöke, ahol sok dolgozó és rendes család élete tönkremegy nap mint nap, ezért tehát végképp nem illik méltatlanul bohóckodni a miniszterelnöknek nyilvánosság előtt.

    mm

    VálaszTörlés
  18. Egy másik szánalmas dolog pedig az, hogy már csak egy tucatnyi testőrrel körbevéve jelenik meg Orbán a pórnép előtt. Meg lehet érteni, hogy valamiféle népharagot kezd érezni maga körül, de legalább képeztesse ki testőreit úgy, hogy a többi civilizált országok kormányzati testőrségekhez hasonlóan kissé diszkrétebben őrizzék a főnököt (ez csak szervezés és szakma kérdés), mert ez így illik.

    mm

    VálaszTörlés
  19. http://www.peplums.info/images/39rome/39b02.jpg

    hehe..

    VálaszTörlés
  20. Való világ;
    http://sendables.jibjab.com/view/mDnaa5f8vf8i2fcP

    Várj amig betölt.

    Gy rl

    VálaszTörlés
  21. Az Orbán-család és a közhatalom viszonya

    "Az alábbiakban Debreczeni Józsefnek a Mozgó Világban megjelent tanulmányának egy részét közlöm, amely arról szól, hogy az Orbán-család hogyan állította a közhatalmat a magánvagyon növelésének szolgálatába. Debreczeni "A politika fertője" c. könyvét december 1-jén mutatják be a Pallas Páholyban."

    http://granadinho1.nolblog.hu/archives/2011/11/24/Az_Orban-csalad_es_a_kozhatalom_viszonya/

    Panka.

    VálaszTörlés
  22. Ez a Debreczeni nem gyáva ember. Ilyesmiket kiterelgetni egy könyvben Cézár ellen...

    mm

    VálaszTörlés
  23. Vagy valamelyik páholy védelme alatt áll.

    TT

    VálaszTörlés
  24. A TEK után itt a NIBEK :)

    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=496606

    bukovinai.

    VálaszTörlés
  25. Vannak bátor emberek is, TT. Egyébként semmilyen páholy nem képes valaki azellen megvédeni, hogy elüsse a villamos, ha csak nem páncélozott autóval és pretóriánus gárdával jár.

    mm

    VálaszTörlés
  26. És ugye így már érthető, hogy a nagy duma ellenére nincs semmilyen "elszámoltatás" Gyurcsány saját gaztettei ügyében? Nyilván mind azókról az ügyekről, amiről Debreczeni beszámol a könyvében, a Gyurcsány titokszolgálatnak volt bőven ideje beszerezni a szükséges bizonyítékokat, így hát... A rendszerváltás óta már egy banánköztársaságban élünk, csoda hogy tönkrement az ország? Na és kik lesznek a következő politikus-milliárdosok? Talán Vonáék? Kész csoda lenne, ha nem úgy lenne.

    mm

    VálaszTörlés
  27. Velorex(11.30 16:08) - igazad van, de:
    ha a pályán lévő játékosok ugyan annak a csapatnak a tagjai, csak más a mezük, s nem is nagyon akarnak győzni,de még csak játszani sem, mert legalább a látszatra adnának, ,néha egy-egy szép rúgás,egy csel-valami, de semmi( Á-t idézve egyetlen egy érdemi-védelmi törv.javaslat sem lett beadva a 20 év alatt!) - nos... akkor mit csináljon a szurkoló? ne menjen meccsre? vagy verje szét a stadiont?
    utálom magam, miattuk... mert lassan a focit sem szeretem ezek miat a játékosok miatt!
    ne felejtsük el:ez az írás 8 éve született!, de azóta történt egy-s más!itt még bányáznak,meg szőlőznek... kit érdekel? Azóta volt vizitdíj, meg személyi páncélszekrény a kórházakban, meg öszödi beszéd, meg 50 éves évforduló!
    és a csapat focizik tovább,csak mezcsere történt, meg térfélcsere...s a birka szurkolók - továbbra is nézik a meccset, s köpködik a tökmag héját.
    Mocskos dolog a demokráciá - sunyi, alattomos.
    ha nem megy el a 2/3 szavazni/választani, akkor az 1/3 2/3-a fog dönteni... azt meg látjuk hová vezet...
    dodopapa

    VálaszTörlés
  28. s mellé egy kis Szabó Dezső:"mai parlamentből nem indulhat ki a magyar politika megújhodása. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy bármely pártban nem lehetnek egyének, akik az új szervezkedés számára hasznosak lehetnek. De a mai parlament egyik pártja sem lehet az egyetlen egészséges és jövőt jelentő magyar politikai szervezkedés magva. Hiszen a mai kormánypártot éppen az tartja fenn, hogy az ellenzéki pártok nála is kockázatosabban rosszabbak."
    dodopapa

    VálaszTörlés
  29. Ma a rendőrséghez kellett mennem, mert tegnap éjjel ismeretlen szamaritán(ok?) behatolt(ak) a telkemre és megpróbált(ák) feltörni a kis műhely mellékhelységet. Nem is ez az érdekes, hiszen ez már sokunk számára banális élmény.

    Elbeszélgettem az ügyeletes nyomózóval, aki többek közt elmondta, hogy ha betörővel találom szemben magam, nincs jogom még egy seprűnyéllel sem a fejére koppantani, mert Magyarországon nem szabad erőszakkal megvédeni a magántulajdont. Sőt, még az is bűncselekménynek számít (ráadásul súlyosabb bűncselekménynek, mint maga a betörés), ha a betörőt kulcs mőgé zárnám ameddig oda nem ér a rendőrség. A kérdésre, hogy azért ugye jogomban áll megvédeni magam ha valaki rám támad, az volt a válasz, hogy csak annyi erőszakot alkalmazhatok a támadó ellen, mint amennyit ő alkalmaz. Na jó, mondtam én, de ha megvárom, hogy ő eltörje a kezemet, én már mivel törhetem el az övét? Erre csak egy kissé zavaros mosolyt kaptam. Van ennél még mókásabb is. A nyomozó elmesélt egy nemrégi esetet a környékünkön, amikor valaki behatolt éjjel egy kertbe aminek a kapuján látható volt a "vigyázz, harapós kutya" figyelmeztetés. Nos, a kutyus természetesen tette a dolgát és megharapta a betörőt, akit aztán el is kapott a rendőrség és korházba vitt a harapás miatt. Mivel "nyolc napon túl gyógyuló sérülésnek" minősült az eset... a kutya tulajdonosának el kellett "altatni" a négy lábú háziörző pajtást.

    Ilyen Magyarországot (is) köszönhetünk a multimilliárdos és személyes testőrséggel rendelkező narancs királyunknak, ahol a törvény sokkal inkább a bűnözőt védi, mint az áldozatot.

    mm

    VálaszTörlés
  30. "Szóval kiben bízzunk?
    Hiszen a választék sem túl biztató.
    Csongor"

    Kérdésed, aggodalmad jogos, indokolt!
    Fordítsd meg a kérdést, kiben nem bízhatunk?
    S máris ott vagyunk dodopapa /Szabó Dezső/ megfogalmazásánál...
    Évtizedek óta országellenes, nyakunkba-ültetett, kormányaink a parlamenti csőcselékkel együttműködve az ország totális tönkretételén munkálkodnak! A gyakorolt gyakorlat alapján ez annyira egyértelmű, hogy még vitát sem érdemes kezdeményezni róla!
    S bár növekszik azok száma, kik nemcsak néznek, de látnak is, ez az idő haladtával mint látjuk kevésnek bizonyul.
    Eljutottunk oda, hogy milliók vannak fenyegetve élet- és létfeltételeikben, otthonaik elvesztésében!
    Véleményem, hogy elkerülhetetlen, hogy a nép, az Isten-adta nép, a maga brutális módján, és végrehajtott ítéletén keresztül visszavegye a méltatlanoktól sorsának intézését!
    Gyöngyösi Zoltán/piskota

    VálaszTörlés
  31. Álmodik a nyomor Zoltán. Ki vinné ki a tömegeket az utcára? A már már kvázi narancs-párti fidesz? A szakszervezetek akik főnökei hajráviktorral egymás vállát veregetik tárgyalásnak mondott kávézás után? A rendes emberek pedg nem mennek ki tömegesen az utcára csak úgy maguktól, ameddig még van veszteni valójuk. A többiek pedig jobb ha nem mennek ki, mert csak a rendszert szolgálja a kukadöntögetés és egyéb anarchista maflaság. A remény talán abban van, hogy nemsoká valszeg éhezési színten fog dübörögni a gazdaság és akkor talán lehet olyan méretű összefogás ami a rendszert változásra készteti. Ha most pl előrehozott választás is lenne, hajráviktor ismét győzne és a már szinte felismerhetetlen jobbikkal (az előző választási programjához képest) összefonódva még 2/3 is lehet tovább.

    mm

    VálaszTörlés
  32. "A már kvázi narancs-párti jobbik"

    mm

    VálaszTörlés
  33. Mózes!

    Amennyiben magad is tudod a választ...?!
    Igen a nyomor, a fokozódó nyomor...
    Munkanélküliség, kilakoltatás, a remény elvesztése.., a terror.., s van még...
    Nyugodtan kifejtheted a hatását, ha bekövetkezik a minden pillanatban várható pénzügyi-gazdasági összeomlás.., Magyarországon, és a világban...
    Azaz, hivatkozhatnék egy vitathatatlan szaktekintélyre, rád, mert Te írtad, hogy tonnaszámra nyomják fedezetlenül a dollárt...-
    vagyis már régen csőd van, csak még a pánik nem tört ki...
    Gyz/p

    VálaszTörlés
  34. Tudod Zoltán, csak egy dolog számít valóban a gazdasági kérdésekben: van-e vagy nincs vásárlóképes jövedelme a többségnek. Minden más gazdasági mutató csak porhintés. Magyarországon már most sincs jödelme több százezer cigánynak akik a még adófizetőképes polgárokból és egyéb állami hitelekből származó segélyből élnek, de nincs jövedelme még ennél is több aktív korú nem-cigánynak sem akik olyan munkanélküli segélyből élnek, ami januártól már csak 3 hónapig fog járni. Forintot pedig már csak azért sem nyomtathatunk, mert a pénz reálgazdaság nélkül odavezet hogy egy talicskára való forintttal lehet csak venni egy kiló kenyeret. Minden nap növekedik a munkanélküliek száma és a cigányok száma is. Nem kell nóbel díjjas lenni, ahhoz hogy lássuk hová fog ez vezetni, csupán az a kérdés, hogy mikor. Amikor pedig már a többség munkanélküli lesz, böföghet bármit a politika, az emberek át fognak állni egy másfajta működési módra, mert az éhség és a túlélési ösztönök nagyon nagy urak. Mivel akkor már nem lesz idő arra, hogy "újjáépítsünk" egy országos gazdaságot, csak az mentheti meg mindannyiunk szűrét, ha lokális színteken szervezkedünk, lokális pénznemmel, csereberével, önvédelmi csoportokkal (a kétlábú farkasok ellen), stb. Akkor már semmit sem fog jelenteni a politika, parlament, ilyen-olyan párt meg ilyesmi és ezek így önmaguktól meg fognak szűnni létezni. Így látom most a dolgokat, nem azért mert közgazdász is vagyok, hanem azért mert próbálok paraszt ésszel gondolkodni.

    mm

    VálaszTörlés
  35. Még valami. Egy alapvető elkerülhetetlen gazdasági törvény: minél több a munkanélküli, annál kevesebb a fogyasztó és minél kevesebb a fogyasztó annál több a munkanélküli. Ez egy ördögi spirál ami beindul amikor a munkanélküliség elért egy bizonyos küszöböt. Szerintem egy közgazdász sem merne állítani, hogy ezt a küszöböt még nem értük el Magyarországon, mert ugye mindannyian tudjuk hogy a hívatalos munkanélküliségi statisztika épp olyan hazug, mint az inflációs statisztika (ami nem tartalmazza az energia, élelmiszer és gyógyszer árakat...).

    mm

    VálaszTörlés
  36. Kedves értelmiség! Mózes és Zoltán!

    Mi lenne ha a egyszer végre nem a szar helyzet taglalásában merülnétek ki, hanem a megoldásokon járatnátok az eszeteket?

    Szívesen olvasnám mindkettőtök soraiból a megoldásra utaló nyomokat, de eddig nem láttam ilyet!
    Itt mindenki tudja mekkora a kaki, felesleges tovább ebben tocsogni, koncentráljunk a lehetőségeinkre. Mert vannak, senki nem mondja, hogy nincsenek.

    Nos?

    TT

    VálaszTörlés
  37. Milyen "megoldásról" szeretnél hallani, TT? Nincs csodamegoldás. Ha a kormány nem képes követni az izlandi példát és a még (meddig?) valamennyire becsurdogáló adópénzekből tisztességesen jövedelmező munkahelyeket teremteni a nemzeti reálgazdaságban (és persze megvédeni a nemzeti gazdaságot a kizsákmányoló multiktól), akkor csak abból születhet megoldás, hogy tönkremegy a jelenlegi gazdaságilag, nemzetileg és társadalmilag öngyilkos rendszer. Olvasd el az előző 2 kommentemet és látni fogsz egy fajta megoldást, de csodát akkor sem. Az aki csodát akar, forduljon a politika felé.

    mm

    VálaszTörlés
  38. TT.

    Időben, jó időben szóltam, jeleztem! Íme:


    "NYÍLT LEVÉL ORBÁN VIKTOR ÚR RÉSZÉRE!


    Rendkívüli módon szeretném, ha asztalára kerülne levelem! Szeretném, ha az Önt körülvevő csapat hamis emberei kudarcot vallanának, s ne tudnák megakadályozni, hogy levelem célhoz érjen!
    Mint a címzésből láthatja, nem vagyok az Ön elkötelezett híve, elkötelezettségem Magyarországé!
    Önnek feltételezem, nem kell magyarázni, hogy miért is hiányzik a megszólításból a kötelező protokolláris „miniszterelnök” szó… Ön előző ciklusában tevékenységével, követett politikájával, végzetes mulasztásaival méltatlan volt tisztségére! Viszont méltó volt a Károlyi,. Kun Béla, Rákosi, Hegedűs, Nagy Imre, Kádár, Grosz, Német, Antall, Horn, negatívan jegyzett elődeihez, tovább-vive a gyurcsányi ámokfutásig vezető, Magyarországot minden téren felemésztő politikát! Az Ön kellő módon el nem ítélhető akkori hibái, mulasztásai meghatározóan hozzájárultak a mai, már-már megoldhatatlannak látszó helyzethez! Tevékenységével egyáltalán nem szolgált rá a kétharmados bizalomra, amint ezzel Ön is tisztában van! Nyilván azzal is, hogy a háttér paktumok alapján, a média hathatos, sötét-szándékú támogatásával, valamint a választási törvény visszáságainak következtében, a választók kényszerhelyzet elé állításával jött létre a kétharmad! A lényeg: létrejött!
    Ön olyan DÖNTÉSI POZICIÓBA, valamint olyan nagymértékű FELELŐSSÉGTELJES HELYZETBE került, hogy az elmúlt ezer esztendőben hasonlóra igen kevésszer volt példa!
    Felszólítom, éljen vele! Éljen vele, mert olyan kegyelmi állapotba, helyzetbe került, hogy UTAT VÁLASZTHAT!
    Önnek tudatában kell lennie, hogy az út-választás lehetőségét alátámasztja a közelmúlt, valamint napjaink eseményei…! A politika világtrendje azok ellen fordult, akik ez-ideig Önt marionett-figuraként mozgatták, irányultságát, hangoztatott véleményét meghatározták!
    Magyarország és Ön előtt megnyílt az „IZLANDI-ÚT” lehetősége! Mint Ön előtt is ismert Izlandon az állami hatalom azonosult a népi követelésekkel, s megtagadták azt a kisajtoló, országokat tönkretevő, nyomorba döntő pénzügyi zsarolást, amelynek gerjesztője egy emberiségellenes, a sötét erőket megszemélyesítő, mondjuk ki: gonosztevő csoport, társaság!
    Ezzel a ténnyel Európa sajtója nem foglalkozik, oh, micsoda véletlen, mert ezen nagyfontosságú, példamutató magatartást elfedi az időközben szinte megrendelésre érkezett jótékony vulkáni hamu!
    Megjegyzem, nem idetartozóan, az örült világ örült technikai előrehaladása elképesztő…
    Ismerjük a másik lehetséges utat is, Görögország útját, a maga rémképeivel, rémes, véres eseményeivel, sehová sem vezető vergődésével! A válság-dominó elindult…, kötelezően, az eddig járt úton, utol fog érni, mert e válságtengernek az epicentruma, célja Magyarország, a Kárpát-medence gyarmatosítása, kisajátítása!
    folytatom

    VálaszTörlés
  39. folytatás:
    Simon Perez dicsekvő, magabiztos, a valóságnak megfelelő kijelentését nem idézem Önnek, mert tragikus lenne, ha nem ismerné! Az izraeli harci repülőgépek rutin repülése kötelező helyzetértékelést igényel! Lehetséges-e, kizárható-e, hogy az Irán ellen háborút kirobbantani igyekvő Izrael Magyarországot, akár rakéta-bázisként kívánja felhasználni/?!/, s ezzel elsőrendű célponttá süllyeszteni hazánkat!
    Lehetséges-e, kizárható-e, hogy a szlovák néppel ezer éven keresztül együttműködve, együtt élve békében, részükről a jelenlegi szembenállás nem a magyarság ellen, hanem a magyarság reménytelen helyzetbe taszított sorsa ellen tiltakoznak, amiből ők szeretnének kimaradni! Magyarul: nem kívánnak zsidó uralom alá kerülni!
    Az Ön felelőssége felmérhetetlen, személyre szóló és átháríthatatlan! Útválasztása, a döntés joga Önt illeti, hogy követjük-e, vagy szemben-állunk, ellenállunk, az a döntés a magyarság elvitathatatlan joga! Önnek, a maradéktalan támogatásért szakítania kell, meg kell tagadnia nyilvánosan nyilvánvaló tévedéseit! Szakítania kell az izraeli Likud testvér-párttá fogadásától, az sem ártana személyiségének, ha soha többet nem tenné fejére a zsidó kipát, valamint a napvilágra került dokumentumok alapján reálisan ítélné meg, s ítéltetné a holokauszt jelenségét… Szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy a zsidóság kirekesztő, soviniszta-rasszista a „Talmudra” alapozott „vallás” gyakorlása alapján részünkre esküképtelenek, mert vallási alapon azonnal annulálhatja esküjét! Ezt az elmúlt évtizedekben messzemenően igazolták, mikor következetesen Magyarországra hátrányosan döntöttek!
    Támogatottságát tovább növelheti Magyarország földjének magyar birtokban tartásával, ez irányban hozott intézkedéseivel! Ennek fontosságát a lejáró földmoratórium, valamint a nem kellően szabályozott kettős állampolgárság kérdése indokolja!
    Itt viszont megrettenve szinte, átérezve, attól a végtelen, és azonnali intézkedést követelő feladathalmaztól, felelősségtől, ami előtt Ön áll, arra kérném és egyben követelem, hogy a felvetett, érzékeltetett kérdésekben
    MAGYARORSZÁGRA, A MAGYAR NEMZETRE kedvező döntést hozzon! Ez az ország MAGYARORSZÁG!

    Budapest, 2010. június 03. Egy nappal „Trianon” tragikus évfordulója előtt!


    Gyöngyösi Zoltán

    VálaszTörlés
  40. Válasz is érkezett, egy udvarias nagy nulla..!
    Ezek ott nagyon jól érzik magukat a dagonyában, ráadásul még hasznos is a számukra!
    Ugyan, miért is mondanának le maguktól, az életbiztosításukat jelentő terroruralomról?
    Gyzoltán/piskota

    VálaszTörlés
  41. http://piroslapok.blog.hu/2011/12/02/az_elmult_masfel_ev_gazdasagpolitikaja_9_masodpercben?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_12_02&utm_campaign=index
    :D
    Panka.

    VálaszTörlés
  42. Levelet írsz Orbánnak, Zoltán, de vajon tud-e olvasni? Szerintem ő csak azt tudja elolvasni amit a főnökei üzennek és persze saját írkafirkáját. Afféle diszlexia.

    mm

    VálaszTörlés
  43. Panka, vicces videó, de... ez egy liberál-kommunista blog, ráadásul a liberális sajtó - élén az indexxel - akarja nekünk bemesélni, hogy minden bajunk Matolcsy György egyszemélyben... Ezzel csak egy újabb szemellenzőt állítanak az értelmiségi réteg elé.


    Zoltán!

    Igen dícséretes levelet fogalmaztál meg, gratulálok! Benne van tömören minden fontos tényező, amit egy Orbán székében ülő embernek illene fognia. Kár, hogy hiába minden erőfeszítés, Orr Bán keze fogva vagyon több felől is. Őt egy ilyen levél nem tudja megváltozni, ehhez Isteni elhívásra van szükség.

    A leveledből kiérződő teljes zsidó gyűlöletre is kénytelen vagyok reagálni.

    Zoltán. Amennyiben - akár közös gondolkodással - hajlandó vagy végiggondolni a történelem elmúlt 5 évezredének háttérben húzódó, de azért felismerhető ívét, akkor rá fogsz jönni, hogy a világuralomra nem a szintén megosztott zsidók törnek, hanem az elit kazár bankárdinasztiák, összeölelkezve azokkal, akiket korábban úgy is hívtak:
    "A rómaiak".

    TT

    VálaszTörlés
  44. 120 milliót ad Rogán szomszédjának (természetesen adópénzből) hogy az "népszerűsítse" az V-ik kerületet a jutubon: http://kuruc.info/r/2/88879/ Ez is része a narancs bankárbanánköztársaságnak és hány ilyen disznóság van amiről nem tudhatunk?

    mm

    VálaszTörlés
  45. „azokkal, akiket korábban úgy is hívtak: "A rómaiak".”

    Nagyon jó, TT, nagyon jó!

    aszpirin

    VálaszTörlés
  46. Levezetem neked, ha gondolod, Mózi.

    TT

    VálaszTörlés
  47. TT.

    A gyűlölet önmagában egy olyan luxus, amit egy gondolkodó ember nem engedhet magának. Te hajlandó vagy az évszázadok tapasztalata alapján kikristályosodott ítéletet is előítéletnek nevezni...

    Mózes!
    Valaki mm névtelen is "Ha a kormány nem képes követni az izlandi példát és a még (meddig?)..." ugyancsak azt a példát látja helyesnek, amit magam is. /Ma 12.20/
    A különbség mindössze csak annyi, hogy én ezt a levelet, s a benne foglaltakat, "azon melegében" még 2010-ben, gyakorlatilag közvetlen "megválasztása" után írtam Orbán Viktornak.., azóta is a "görög úton" botladozik!
    Gyzoltán/piskota

    VálaszTörlés
  48. TT, engem érdekelne a történelmi átvezetés a rómaiaktól napjaink rómaiakjáig. Az lehet, hogy van kapcsolat a kazár és a ceasar szó között?

    Ha már ide keveredtem, megkérdezném, mert én úgy emlékeztem, hogy Benjamin Freedman mondta az elhíresült 1961-es beszédében, hogy

    az első világháború kitörésének valódi oka az volt, hogy építeni akartak egy kőolajvezetéket Törökországból Magyarországon keresztül Ausztriáig.

    Na most vagy megcsalt az emlékezetem, vagy nem a Freedman szövegben olvastam ezt, mivel nem találom.

    Ti hallottatok, tudtok erről valamit?

    aszpirin

    VálaszTörlés
  49. Már maguk sem tudják már mit akarnak...?

    „„Ha úgy hisszük, hogy az uniós alapszerződés megváltoztatása előmozdítaná a gazdasági és a politikai kohéziót, akkor azonnal kell cselekednünk” – szögezte le (a bilderberges) Martonyi János. 2011. december 8.

    http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/12/08/martonyi_vonjuk_ossze_europa_adossagat/?rnd=47

    „Nem adhatok fel semmit a magyar szuverenitásból” - Orbán Viktor - 2011. december 9.

    http://index.hu/belfold/2011/12/09/puhabbak_vagyunk_mint_a_vilag_gondolta/

    A szokásos gőgös arroganciájával a fityisz addig mutogatja a fityiszeit a világnak, meg idehaza, hogy lassan a belharcai szedik cefetekké.

    Aki nem figyelt volna esetlen, annak írom, hogy a minap akarták eldönteni a zóniós nagykutyák, hogy még inkább alávetik magukat a brüsszeli vízfejnek, ezáltal még szigorúbban központosított pénzügyi rendszert hoznak létre, a nemzetek önrendelkezéseinek kárára. Mindezt persze a "pénzügyi stabilitás érdekében" ugyebár.

    Orbán viszont nemet mondott, illetve azzal maszatolta el a kérdést, hogy erről szavaznia kell a magyar országgyűlésnek.

    Egyre jobban tetszik nekem ez az ürge! :)

    TT

    VálaszTörlés
  50. TT ne aggódj, ül a "magyar" parlamentben elég szabadkőműves aki majd megszavazza a pénzügyi egyesítést.
    Panka.

    VálaszTörlés
  51. Várd ki a végét, TT. Most gyakorlatilag átveszik a hatalmat az EU felett a németek, valamint a franciák és ez nagyon nem tetszik az eddigi uraknak, azoknak akiket hajráviktor szolgál: a kazár bankárdinasztiák és az európai "fekete nemesség" (különösen a brit és svéd királycsaládok). Ezért van, hogy különösen a britek és Magyarország ellenzik a német-francia puccsot.

    VálaszTörlés
  52. Helló aszpirin! rég láttalak :)

    bukovinai

    ui : Velorex : a könyvben amit olvasok a "Közösségépítés" fejezetnél járok. Van sok hasznos dolog itt ezzel kapcsolatban. Ha érdekel elküldöm levélbe és ... meg kellene osztani a többi derék kommentelővel is ezeket az ismereteket. e-mailben. Vagy nem tudom, hogy hogy. Írjak róla egy bejegyzést ? :)
    Eszembe jutott valami és a könyv szerint ami eszünkbe jut azzal gyorsan kezdeni kell valamit mielőtt a feledés homályába merül.
    Gatyába kéne rázzuk a magyar "összesküvés-elmélet"-el és Hazamentés"-el foglalkozó portálokat. Össze kell tömöríteni ezeket egy nagy "blog-közösségbe". Itt az idő. (hogy mér ? mer most épp ezt a könyvet olvasom :)

    Hát ja. Ma ilyenem van :)

    VálaszTörlés
  53. Bukovinai,

    a magam részéről nem vagyok ellene a "világ bloggerei egyesüljetek.." szlogennek, WF annak idején csinált is egy gyűjtő oldalt, de sajnos az elhalt. Ha van jó ötleted, szívesen fogadom, és egy erről szóló cikket is.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.